Nie znaleziono
Przepraszamy, ale niestety nie mamy tego czego szukasz
Pipore jest główna marką plantacji Santo Pipo, znajdującej się w argentyńskiej prowincji Misiones.
Pipore należy w pierwszych doznaniach do kwaskowatych gam smakowych. Następne odczucia przynoszą już klasyczną goryczkę. Ciekawym jest zredukowany dymny aromat na rzecz świeżego, roślinnego zapachu.
Plantacja Pipore została założona w północnych rejonach argentyńskiej prowincji Misiones przez Szwajcarów (w 1933 roku) i pozostaje w rękach ich potomków do dziś dnia. Obecnie Pipore to zrzeszenie setek małych farmerów, którzy rok w rok dostarczają do wspólnej przetwórni „zielone złoto” Guarani. Są to wielopokoleniowe rodziny mieszkające wokół Santo Pipo od przeszło 100 lat. Zajmują się głównie kultywacją yerba mate, jej suszeniem i pakowaniem.
Yerba mate Pipore, plantowana na ekologicznych plantacjach, jest jedną z najbardziej lubianych marek w Argentynie oraz eksportowym hitem znajdującym uznanie na Bliskim Wschodzie, jak również wśród naszych rodowitych mateistów.
Dlaczego Świat Shishy poleca picie yerba mate? Z kilku pozytywnych powodów, oto kilka z nich:
-dostarcza sporo witamin i minerałów
-obniża poziom cholesterolu
-działa pobudzająco
-wzmacnia koncentrację
-działa moczopędnie
-wspomaga układ krążenia
Kraj pochodzenia: Argentyna
Przepraszamy, ale niestety nie mamy tego czego szukasz